Stel cookie voorkeur in
Leren met hoofd, hart en handen
commissies op school

commissies op school

De tuingroep van De Startbaan

Ooit was de schooltuin van de Startbaan een educatieve tuin met allerlei landschapjes. Sinds het voorjaar  van 2012 zijn we begonnen om er een avonturenspeelplaats van te maken. We hebben een tuinarchitect in de arm genomen aan wie we onze wensen kenbaar hebben gemaakt.  En dat plan is de afgelopen jaren uitgevoerd. En de leerlingen van de Startbaan zijn er blij mee.

We zijn nog niet klaar! Er moet nog het nodige geplant worden. Daar gaan we nog eerst voor sparen. Gelukkig zijn er genoeg ouders en grootouders die struiken en planten, overbodig in hun eigen tuin, aanbieden voor de schooltuin.   

Ook zijn we een spannend parcours aan het ontwerpen om achter het bijgebouw ‘de Cockpit’ tot aan de glijbaan aan te leggen.  De gemeente heeft voor ons al een grote rioolbuis in de aanbieding!

Maar de schooltuin wordt ondertussen wel netjes gehouden: schoffelen, vegen, snoeien, bomen opkruien, planten, nieuwe plannen bedenken enz. enz. En daar zorgt de tuingroep voor.  Op het ogenblik zijn zeven ouders en een leerkracht actief met het onderhoud. En dat gaat, vinden we zelf, heel goed en gezellig. Eén maal per maand komen we op de zaterdagochtend bijeen. Trouwens: ook kinderen helpen ons regelmatig!

Maar we hebben nog meer ouders nodig!! Hopelijk lijkt het je een leuke klus om één keer per maand, of minder,  te helpen. Meld je dan bij Gonneke Jonkman, groep 5 van de Startbaan.
gonnekejonkman@gmail.com

Op de volgende data is er tuingroep: 14 december, 11 januari, 28 februari, 29 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni en 12 juli.

 

De bibliotheekouders

Vroeger stonden onze leesboeken verspreid door de school. Een jaar of tien geleden vonden we dat hier verandering in moest komen. We wilden een echte bibliotheek realiseren.


Met behulp van een groep actieve ouders zijn we begonnen 2 boekentorens te maken. Hierin konden we alle boeken bij elkaar kwijt, wat veel overzichtelijker was. Deze torens staan in de aula en zijn verrijdbaar.We zijn toen ook alle boeken gaan coderen op Avi niveau. Een hele klus!


Door de jaren heen is de groep ouders flink uitgebreid. Er is intussen een derde toren voor de leesboeken bij gekomen. Verder is er nu ook een vierde toren voor onze documentatieboeken. Deze boeken stonden eerst apart.Behalve maandagochtend en vrijdagmiddag staan er ieder eerste kwartier van de ochtend en middag één of twee moeders bij de kast om te assisteren bij het uitlenen.


Intussen zijn de kasten uitgebreid met stripboeken, kranten en tijdschriften.Ook hebben de ouders nu alle boeken voorzien van uitleenkaartjes, zodat we precies weten, waar een boek is. De groep ouders helpt niet alleen bij de uitleen, maar ook bij het repareren van de boeken, het bijhouden van de administratie op de computer, het kopen van nieuwe boeken en het plastificeren hiervan. Aan het eind van het schooljaar inventariseren we de boeken.


Wij zijn erg trots op onze bibliotheek, die alleen dankzij de hulp van ouders kan draaien.

De luizenbrigade

De sportcommissie

De sportdag wordt georganiseerd door de sportcommissie. Deze commissie bestaat uit een aantal ouders en leerkrachten, te weten:

  • José van der Zanden (leerkracht groep 7 )
  • Elly Apswoude (leerkracht groep 6)
  • Daniëlle Zwanenburg (moeder van Tess, Anouk en Bas)
  • Sandra van Vliet (moeder van Jelte en Stijn)
  • Marjolein Leenen (moeder van Bram en Jim)
  • Tjeerd Wouters (vader van Lauren en Freek)
  • Remco Heijstee (vader van Tess en Nikki)
     

 

De Halloween wandeltocht

De werkgroep Sinterklaas

De werkgroep Kerst

De klusouders

En om alle hulpouders te bedanken, organiseert het team van De Startbaan jaarlijks de hulpouderbedankavond.