Stel cookie voorkeur in
Leren met hoofd, hart en handen
overblijven

overblijven

Het overblijven is ondergebracht bij onze brede buurschoolpartner Trias Kinderopvang, in de ruimte van de buitenschoolse opvang bij de school.

De overblijfdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Wilt u gebruik maken van het overblijven? Meld uw kind dan aan op de site van Trias Kinderopvang. Wanneer u een wachtwoord en inlognaam heeft aangemaakt en Trias uw verzoek heeft verwerkt, kunt u voortaan inloggen op www.kdvnet.nl.

De kosten bedragen € 2,60 per keer en worden maandelijks per automatische incasso geïnd door Trias Kinderopvang. U zorgt er zelf voor dat uw kind eten en drinken bij zich heeft.

 

Uw kind aan- en afmelden

Om uw kind aan te kunnen melden moet u in uw persoonlijke account op de site www.kdvnet.nl inloggen. Op deze site kunt u aangeven welke dagen uw kind naar de TSO komt. U kunt dit wekelijks aangeven, maar ook (handmatig) voor het hele schooljaar. Wanneer uw kind toch geen gebruikt maakt van de TSO, heeft u dagelijks tot 11.30 uur de tijd om uw kind af te melden. Hier worden dan geen kosten voor in rekening gebracht. Ook heeft u dagelijks tot 11.30 uur de tijd om uw kind aan te melden. Het is voor ons belangrijk dat alle kinderen zijn aangemeld via deze site. Wanneer u uw kind vergeet af te melden, zijn wij helaas genoodzaakt de kosten aan u door te berekenen.

 

Wat u uw kind mee moet geven

Veel kinderen (m.n. kleuters) hebben moeite met het herkennen van de eigen tas tussen alle andere tassen. Zou u een voor uw kind herkenbare tas voorzien van naam mee willen geven.

Het is begrijpelijk dat u uw kind wat lekkers mee wilt geven voor na de boterham. Zou u zich willen beperken tot fruit of ontbijtkoek, alstublieft geen snoep!

Ook willen wij u vragen om niet teveel boterhammen mee te geven. We zien dat kinderen soms erg veel brood bij zich hebben. Elke dag is anders; soms hebben de kinderen 's ochtends al een traktatie op, of heeft een kind gewoon een dagje wat minder trek. De leiding van de TSO probeert de kinderen het meegebrachte brood op te laten eten, maar u kunt uitgaan van de professionaliteit van de leiding die soms beslist dat er een boterham weer mee naar huis gaat.

 

Het verloop van de TSO

De kleuters halen wij op uit de klas en we lopen gezamenlijk naar de TSO ruimte (buitenverblijven op het schoolplein). De andere klassen komen zelf. Als eerste noemen we de namen op om te kijken of iedereen aanwezig is. Missen we iemand dan vragen we dit direct na bij de leerkracht of we bellen de ouders.

De TSO bestaat bij ons uit 3 groepen/ruimtes: onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Wij werken zo om meer rust te creëren tijdens het overblijven. Kinderen wachten netjes op elkaar tijdens het eten. We zitten minimaal 20 minuten aan tafel. Ben je toch als eerder klaar dan mag je alvast wat lezen of een spelletje doen. Daarna gaan we met de kinderen die klaar zijn buitenspelen. Kinderen die wat minder snel zijn kunnen rustig hun boterhammetje opeten, we hebben tot 13.00 de tijd.

De kleuters en groep 3 spelen op 'de kleutervleugel'. De oudste kinderen spelen op het voetbalplein. 'Het luchtruim' is voor iedereen. Met slecht weer blijven we binnen spelletjes doen of maken we mooie tekeningen. Ook mogen we gebruik maken van het speellokaal in de school voor bijvoorbeeld een spelletje trefbal.

 

Overblijfmedewerkers gezocht

We zijn nog steeds op zoek naar 'ouders' die ons TSO-team willen versterken. Heeft u interesse, heeft u vragen of weet u iemand, neem dan contact op met onderstaand nummer. Overblijfmedewerkers ontvangen een (vrijwilligers)vergoeding van 10 euro per overblijfmoment.

 

Vragen of opmerkingen? 

Heeft u nog vragen/opmerkingen of heeft u hulp nodig met het aanmaken van een persoonlijk account in ons systeem neem dan contact op met de TSO-coördinator; Roos Bedijn.

Tel: 06-20999725

E-mail: tso@triaskinderopvangbv.nl